Revolusi - Pahrol Mohamad Juoi
Orang revolusi mesti kreatif, berani, dan kritis untuk memberi pandangan-pandangan radikal. Jika hanya tukang angguk-angguk, tidak ke mana akhirnya. Bagaimanapun, apa boleh buat. Menteri Beruk adalah orang terpandai dalam kalangan rakyatnya. The best among the worst!